Anthony Horowitz: Harmadik ​erő

covers_653Adatok:

Eredeti név: Ark Angel

Sorozat: Alex Rider 6.

Oldalszám: 232

Goodreads átlag: 4,11

Besorolás: YA, akció, kaland

Fülszöveg:

Alex egy elegáns kórházban lábadozik súlyos sebesülése után. Alig várja, hogy hazamehessen, és elfelejthesse az egész titkosügynökösdit. Ám a terveit ezúttal is keresztülhúzzák. A szomszéd kórteremben fekvő fiút – egy orosz milliárdos gyerekét – megpróbálják elrabolni, Alex pedig gondolkodás nélkül a segítségére siet, aminek következtében hamarosan a Harmadik Erő nevű terroristacsoport fogságában találja magát. S hogy mindehhez mi köze van a világ első űrhotelének, az Arkangyalnak? Alex egy hihetetlenül veszélyes akció során, a CIA közreműködésével kideríti…

virag1

Vélemény:

Egyik gyerekkori kedvencem ez a sorozat. Sajnos, nem jutottam a végére, így úgy gondoltam, végre befejezem a sorozatot. Ez a könyvsorozat nem a leghíresebb, báris elég kevés személyhez jutott el a moly-s állapotát tekintve. Ez nagy kár, én ezen nőttem fel, egyik kedvenc sorozatom a Harry Potter és Percy Jackson mellett. Vicces, hogy régen szinte csak fiú szemszögből olvastam könyveket. Na, de lássuk, milyennek éreztem felnőtt fejjel a könyvet.

1e75c5d1613d44e399b06c78fda02372

Alex Rider

Alexxel már sok mindent megtörtént az előző részek során, a történet 1-2 héttel az előző befejezése után játszódik. Épp kórházban tartózkodik, amikor a szomszéd fiút el szeretnék rabolni, de persze ő eljátsza helyette a szerepet. Megismerkedik egy öko terrorszervezettel, aki a milliárdos Nikolai Drevin ellen szövetkezik. Persze, minden több, mint aminek látszik, és Alexnek újra kémkednie kell.

Féltem a könyvtől, hogy mi van ha csak gyerekként szerettem, felnőttként nem lesz ugyanaz, de nem kellett volna. Ugyanúgy élveztem, mint eddig is.

Alex nagyon szimpatikus fiú. Sőt, én nagyon is szeretnék vele megismerkedni :D. Nagyon ügyes, találékony, bár okosnak nem nevezném. Vagyis inkább nem nevezném okosabbnak mint az átlag, mert nem beszélünk buta fiúról, csak néha lassan fogja fel a dolgokat. 61c68892f3efb80b56a3db83eed9fd5aPersze, ezek a dolgok nem egyértleműek, én sem fognám fel őket. Ezért nem nevezném okosabbnak, mint a többség.  Például, amikor búvárkodik, a búvár előre engedi egy helyiségbe, ahova bezárja. Mi sejtjük, hogy csapda az egész. Ámbár ez két dolog miatt is lehetséges. Mi tudjuk, hogy könyv, a való életben mi sem gondoljuk, hogy valaki be fog zárni. A másik pedig, hogy mi már megtudtunk egysmást, amit Alex még nem tudott. Nagyon szerettem Alexban a humorát. Jókat mosolyogtam rajta. Ám a kedvencem, hogy egyáltalán nem akar kém lenni. Mindenki arról álmodik, hogy kém lesz, de ő belekóstolt, és köszöni, nem kér többet belőle. Mégsem tudja ezt betartani, mindig belesodródik valamilyen ügybe.

Már nem emlékeztem rá, de van különlegessége az írásmódnak is. Helyenként átugrunk más szemszögekbe, így mi olvasók sokkal többet tudunk. Az előbb emlegetett búváros dolgot is innen tudthattuk. Néhol egy picit a kémregények karikatúrájának is fel lehet fogni, mert sok dolog egyáltalán nem valószínű, hogy lehetséges lenne. Vagyis én annak fogtam fel, ez szerintem személyfüggő. Bár én élveztem ezeket a jeleneteket is.

Nagyon szeretem Alex Rider regényeket, mindenképpen az egyik must-have olvasmány. Főleg, akit érdekelnek az akció regények. Én imádtam.

virag4

A könyv öt szóban: kém, sziget, műhold, extrém sportok, maffia

2a0a43ca0976b5369e97fd81c2120e27Kedvenc karakter: Alex

Kedvenc jelenet: A Chelsea meccs. Élmény volt Alexxel átélni egy ilyen dolgot, mivel én csak tévében láttam foci meccset.

Kinek ajánlom? 

Mindenkinek. Fiúknak is simán ajánlom, nincs benne semmi romantika. Sok-sok akció és humor, nem lehet rajta unatkozni.

Könyvek, amiket ajánlok, ha ez tetszett:

Alex Horowitztól én csak egy könyvet olvastam, ami nem ebbe a sorozatba tartozik. A Sólyom gyémántja is ugyanúgy lebilincselt, szóval érdemes szemezgetni a könyvei között. Van választék szerencsére.

virag2

Borító: 3/5 – Utálom ezeket a borítókat. Alex 10 évesnek néz ki rajta. Meg amúgy is béna.

Értékelésem:

írásmód (0,5) – 0,5

leírások (0,5) – 0,5

izgalmi-szint (0,5) – 0,5

karakterek (1) – 1

világfelépítés (1) – Az MI6 egy tini kémmel dolgozik. 1

történet (1,5) – 1,5

lepke1lepke2lepke3butterfly2lepke5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s