Rick Riordan: Neptunus fia

covers_346314Adatok:

Eredeti név: Son of Neptune

Sorozat: Az Olimposz hősei

Oldalszám: 484

Goodreads átlag: 4,45

Besorolás: YA, fantasy, mitológia

Fülszöveg:

Percy Jackson mellé új hősök társulnak, és a nagy prófécia mind a hét hőse felbukkan…

Percy teljesen össze van zavarodva. 
Hosszú álmából felébredve a nevén kívül nem emlékszik semmire. Nagy nehezen mégis sikerül eljutnia egy ismeretlen félvértáborba. A múltjából csak egyetlen arcot tud előbányászni: Annabethét.

Hazelnek halottnak kéne lennie. Az első életét alaposan elrontotta. és a világ veszélybe került egykori ballépése miatt. Most nem kíván mást, mint hogy messzire vágtathasson a gondok elől az álmában látott csődörön.

Frank egy rakás szerencsétlenség. Nagyanyja szerint hősök leszármazottja, de ő ebből semmit sem érez. Ormótlan medvének érzi magát, különösen legkedvesebb barátja, Hazel közelében, akiben teljes mértékig megbízik. Olyannyira, hogy legféltettebb titkát is rábízza.

Mindhármuknak köze van a titokzatos Hetedik Próféciához.

virag1

4c9832f2a87acb0e9be7de267c9e2a20

Percy

Vélemény:

Folytatódik az Olimposz hősei sorozat. Ebben a kötetben újabb hősöket ismerhetünk meg, de nem csak újakat kapunk. Újra itt van Percy. Annyira hiányzott, imádom a sajátos humorát, a lázadó személyiségét, akit még egy isten sem tud megfélemlíteni.

A történet fél évvel később játszódik, mint az előző rész. Percy azalatt megismerte Lupát, és a római tábort keresi. Sajnos, az emlékei nem tértek vissza. Most azért egy picit zavart, de egyáltalán nem annyira, mint más könyvekben szokott. Hazel, Plutó (Hádész) lánya, is főbb szerephez jut. Aranyos lány, önfeláldozó, agyafurt. Frank pedig a béna tag a csoportban. Persze, kiderül, hogy neki van az egyik legjobb képessége mind közül.

bcaaab39b2efe8adb1859a926297d904

Hazel

A szerelem újra nagy szerepet kap, csak most inkább a Harry Potteres felállást kapunk. Azért ha Percy összejött volna valakivel, akkor nagyon kiakadtam volna. Hazel és Frank aranyos páros, mégsem voltam teljesen elégedett ezzel a szerelmi szállal. A 7 kiválasztott hősből 6 ember szerelmes, és nekem ez már kicsit sok. Szerintem elég lett volna 4 ember is. Bár később ennek lesz jelentősége más hősökre nézve. És ami egy picit jobban zavart, hogy nem éreztem elég erősnek ezt a csapatot. Jászonék minden titkukat elmondták, itt Hazel-Frank nem engedte teljesen közel Percyt. Vagyis én ezt éreztem.

A mellékszereplőket és Új Rómát imádtam. A kedvencem Ella volt, imádtam azt a hárpiát. Reyna is érdekes személyiség, várom, hogy többször

cb26305e3ce7fe101c4e5eb7489921d8

Frank

felbukkanjon. Octaviust azonban ki nem álhattam, de szerintem nincs olyan ember, aki kedvelni tudja. Visszatér pár régebbi szereplő, köztük Tyson és Nico is. Ezeknek is nagyon örültem.

Az akció jelenetek és a történet felépítése az hasonló mint az előző kötetekben. Sok kisebb akció jelenet a végén egy óriási harccal befejezve. Szintén többszemszöget kaptunk, amit még mindig imádok.

A könyv hozta az előző rész színvonalát, mégis valahogy az első egy picivel jobban tetszett. A párosok és a karakterek jobbak voltak, bár azért itt Percyt imádtam nagyon

virag4

A könyv öt szóban: Róma, harc, óriás, isten, félisten

Kedvenc karakter: Percy

Kedvenc jelenet: mikor megismerkedünk Új-Rómával

Kinek ajánlom? 

Aki szereti az akció könyveket.

Könyvek, amiket ajánlok, ha ez tetszett:

Többi Rick Riordan könyv.

virag2

Borító: 5*/5 – Ez is gyönyörű, bár nem szeretem, ha a végére utal egy kép, és sejtető a végkifejlet

Értékelésem:

írásmód (0,5) – 0,5

leírások (0,5) – 0,5

izgalmi-szint (0,5) – 0,5

karakterek (1) – Szerethetőek. 1

világfelépítés (1) – 1

történet (1,5) – 1,5

lepke1lepke2lepke3butterfly2lepke5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s