Harley és a Davidson fiúk 1. évad

mv5bmtuyotc1mzu1ml5bml5banbnxkftztgwndu1ndewmdi-_v1_sy1000_cr006661000_al_

Eredeti név: Harley and the Davidsons

Imdb átlag: 8,3

Kategória: önéletrajzi

Szereplők:

Michiel Huisman – Walter Davidson 

Bug Hall – Arthur Davidson

Robert Aramayo – Bill Harley

Annie Read – Caroline Jachthuber

Essa O’Shea – Clara Davidson

virag1

Kritika:

Nem vagyok a motorok és száguldás szerelmese, mégis megtetszett Harley és a Davidson fiúk előzetese. Imádom a történelmi sorozatokat és a dokumentumfilmeket, ez pedig a kettő “keveréke”. Nem igazán beszélhetünk dokumentumfilmekről, inkább csak bemutatja a mv5bmda5nmu1ymutmja2ny00nwm0lwjjymitotuwzthlotdhnmezxkeyxkfqcgdeqxvynjgymjc2nje-_v1_sy1000_cr0015021000_al_Harley-Davidson motorok történetét, a történelmet felhasználva. A korai 1900-as években kezdődik a sorozat, és több mint 30 év történetét meséli el. 3 másfél órás részt kapunk.

A karaktereket rögtön megszerettetik magukat. Bill Harley egy igazi zseni. Már tinédzser korában is megjelenik tervezői zsenialitása, innen is indul az egész motorgyártásuk kezdete. Magától Bill bele sem kezdett volna az iparba, ha Arthur Davidson nem ösztökéli. A fiú egy igazi marketinges. Harmadiknak pedig Arthur bátyja, Walt csatlakozott a bandához. Ő értett a gépészeti részhez, és imádta a száguldást. Rajtuk kívül találkozunk még a családtagjaikkal is, de ők inkább csak meg-megjelennek, nem ismerjük meg őket. De szerintem pont annyit kaptunk belőlük, amennyi nem mv5byza3ndmwmdetyzq1mi00mmmwlwfkmdytmdqyndgwyzrkzmq2xkeyxkfqcgdeqxvynjgymjc2nje-_v1_sy1000_cr0015021000_al_untatott bennünket, és hozzáadott a történethez. Egyik karakternél sem fontosabb a háttere mint, amit a motorozásról megmutatnak.

A színészek annyira nem ismerősek, bár főszereplőnek bedobták nagyágyúnak Michiel Huismant. A neve annyira nem volt ismerős, sőt még a sorozat nézése közben is csak ismerősnek tűnt, csak később jöttem rá, hogy ő játsza Daariót a Trónok Harcában. Egy kisebb szerepben még Wilson Bethel is szerepet kapott, akit személy szerint a Hart of Dixie főszerepéből ismerek. Lehetnek még nagyobb színészek, bár én nem nagyon ismertem rá senkire, de volt pár ismerősebb arc.

mv5bnjqwowm2mtgtnmu3mc00y2y2ltg5ntgtm2jlzgrhnzu3zjrhxkeyxkfqcgdeqxvynjgymjc2nje-_v1_sy1000_sx1500_al_A történet nem csak a Harley-Davidson, hanem az egész motorozás történetét megismerteti. Sőt még néhol az autók is közbejöttek. Nekem nagyon tetszett, ahogy a történetfonalat vezették. Nem kevés időt kellett megjeleníteniük, szerintem szépen sikerült bemutani az idő változását. Néhol lassú vágások, néhol pedig gyors jelenetek. Imádtam a változásokat. Szerintem tökéletesen lett megvágva.

Az operatőri munka is csak dicséretet érdemel. Tökéletesen lefilmezett játékok, korhű jelmezekkel és díszletekkel. Gondosan, szépen megkreált sorozat. Minden szempontból minőséget kínál a nézőnek.

A tökéletes bemutatás miatt meg tud érinteni a sorozat. Együtt szurkolsz, sírsz, nevetsz a fiúkkal. A hangulata megragad, beránt magával. Mindenkinek ajánlom, nem csak azoknak, akik a motrozás szerelmesei.

virag2

A sorozat öt szóban: motor, száguldás, történelem, mérnök, verseny

Kedvenc szereplő: Mindig változott, néha Bill volt, néha Arthur, néha Walt.

Értékelésem:

színészek: 0,5/0,5

karakterek: 0,5/0,5

világ: 0,5/0,5

animáció: 1/1

látvány/díszlet: Annyira gyönyörű volt 1/1

történet: 1,5/1,5

lepke1lepke2lepke3butterfly2lepke5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s