Geronimo Stilton könyvek

covers_231525Adatok:

Nevek:

A kanális királynőjének különös esete (Geronimo Stilton 40.)

Csonkamancsú Miau kastélya (Geronimo Stilton 20.)

A névtelen múmia rejtélye (Geronimo Stilton 43.)

Mentsük meg a fehér bálnát! (Geronimo Stilton 39.)

Az Óriáscsontvázak völgye (Geronimo Stilton 37.)

Négy egér a Fekete dzsungelben (Geronimo Stilton 37.)

Oldalszám: 100-120 körül

Besorolás: gyerek, misztikus

virag1

Vélemény:

Az unokatestvérem (12 éves) végre megkapta saját laptopját, így elmentem hozzá telepíteni programokat. Mivel ez általában lassan megy, unalmamban elkezdtem olvasni a könyveit. De 7eb26a314037f2b0ec026d7a8ad429c2hát nem nagy a választék náluk. Választhattam. Vagy olvasok lovas tényeket, vagy Geronimo Stiltont. A másodikat válaszotottam, mivel a húgom is olvasta őket. A könyvtárból vettünk ki 4-5 darab könyvet, de én mindig elolvastam egy jó vastag könyvet, míg a húgom az egérkékről olvasott. Mindig maradt időm nekem is elolvasni őket. Szerettem is a sorozatot, gondoltam nem sokat változott az ízlésem (5-6 év alatt).

Egy darab könyvet 1 óra alatt ki tud olvasni az ember. A százpár oldal tele van képekkel és óriási betűkkel, némelyek kiemelve. Mindig problémába ütköztem telepítés közben, így jutott időm az összes könyvet kiolvasni.

A történetek nagy része Rágcsálófalvában játszódnak, Egér szigeten. Vagyis ott kezdődnek. De mivel Geronimo sokat utazik, sok más helyet is megismerhetünk. Az én olvasmányaim közül 4 játszódott a szigeteken. Jól felépített világ, engem kicsit az zavar, hogy a valóvilágot keveri az egérrel. Azt tudom, hogy a szigeten csak egerek laknak, de a világ más 64b8f4709535c9f5778bea8eebc44493részein kéne más állat is, hogy legyen, de én még nem nagyon találkoztam velük. Ez kicsit összezavart. És az is, hogy vannak állatok, akik emberiek, mások pedig csak simán állatok. Például a bálna az bálna, de az egér-macska emberi tulajdonságok birtokában van. Szóval, nem épp a legkidolgozottab a világ, báris, amiket olvastam könyveket azok nem adtak nekem teljesen válaszokat.

A főszereplőnk, Geronimo Stilton, egy kapzsi, félős újságíró. Talán pont a legkevésbé szimpatikus szereplő, bár nem zavaró. A többi szereplőt sokkal könnyebben meg lehet szeretni. Mivel már több mint 40 könyv van, amik önállóan olvashatóak, mindegyik részben pár mondatban megismerhetőek a karakterek. Így tényleg bárki bármelyik részt olvashatja, megjelenés nélkül. Azért, ha összehasonlítjuk a magyar sorozatban egész más a sorrend mint az angolban. Sőt van olyan is, ami még csak angolra sem lett lefordítva, csak eredeti, olasz nyelven van meg.

1980-2

Ami feltűnt, hogy a történet sok helyen tanító jellegű. Megismerkedtem a múmiákkal, bálnákkal, stb., bár elég minimális mértkében. Tényleg csak az alap műveltséget erősíti, ami a gyerekeknek nagyon jó. De egy idő után rájöttem, hogy nincs mindegyikben plussz infó, csak a későbbiekben. Az első 20 könyvből kettőt olvastam el, ezek története számomra sokkal érdekesebb volt.

geronimo-stilton-geronimo-stilton-30703319-500-281A kedvencem a Csonkamancsú Miau kastélya volt talán, míg legkevésbé a Kanális királynője tetszett. Számomra sokkal érdekesebb, ha kitágul az univerzum, és érdekes, misztikus dolgokat ismerhetünk meg.

A könyvek mellett rajzfilmsorozat is készült Geronimo Stilton történetéből. Miattatok (ki hiszi ezt el??? :D) megnéztem pár részt abból is. Igazából talán még jobban is tetszett, mint a könyvek. Biztos megnézek még pár részt.

Összeségében olvasnék még a sorozatból. Nagyon könnyen kikapcsol, bár azért nem a legészveszejtőbb történetek.

virag4

A könyv öt szóban: rejtély, kaland, egér, újságíró, sajt

Kedvenc karakter: Benjámin, őt imádtam

Kedvenc jelenet:

Kinek ajánlom?

Nekem tetszett, szóval aki szereti a könnyed, egyórás, rövid történeteket, megpróbálhatja nyugodtan.

Könyvek, amiket ajánlok, ha ez tetszett:

Én nem olvastam hasonló stílusban íródott történetet, de igazából 45 része van ennek a sorozatnak. Ezenkívül van még sok más sorozat, ami ebben az univerzumban játszódik. A leghíresebb talán a húga, Tea, történetei. Én is bepróbálok egyet belőük. Az sokkal csajosabbnak látszik.

 

virag2

Borító: 4/5 – Kapcsolódik az adott meséhez, de semmi extra.

Értékelésem:

írásmód (0,5) – Aranyos, meseszerű. 0,5

leírások (0,5) – Bemutat minden apró részletet. 0,5

izgalmi-szint (0,5) – Mivel elég rövidek, nem lehet panaszkodni, hogy nem történik semmi. 0,5

karakterek (1) – Geronimo miatt levonok fél pontot. 0,5

világfelépítés (1) – Nekem kicsit zavaros. 0,5

történet (1,5) – Ezekkel nekem semmi gondom, én szerettem őket. Bár azért nem a legkiemelkedőbb történetek. 1,0

lepke1lepke2lepke3butterfly2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s