Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Adatok:

Eredeti név: Beautiful Disaster

Sorozat: Beautiful 1.

Oldalszám:  450 oldal

Goodreads átlag: 4.17

Besorolás: New Adult, romantikus

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. 

Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. 

Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?

Véleményem:

Nagyon sok jót hallottam már a Gyönyörű sorscsapásról. Bár eddig nem voltam túlzottan oda a New Adultért, úgy gondoltam megpróbálkozok ezzel a könyvvel.

Ahogy Abbyt képzeltem

A sztori Abby és Travis történetét mutatja be. Travis egy tipikus rossz fiú, cigizik, nőzik és verekszik. Abby pedig most kezdett új életet az egyetemen. Először barátok lesznek, később pedig sokkal többek egymás számára.

Tetszett a történet, magával ragadó volt, de valami most is hiányzott nekem. A leírások tetszettek, a mellékszereplők pedig zseniálisak. A személyes kedvenc America. Örültem, hogy mindent tud Abby múltjáról, és imádnivaló, ahogy védi őt. Kedvenceim még az egész Maddox-família. Alig várom, hogy az ő történetüket is elolvassam. Örülök, hogy róluk is lesz egy-egy könyv.

Még egy plusz pont a könyvnek, hogy végre a főszereplő nem erőszak áldozata lett vagy valami rettenetes dolog megszenvedője. Persze az ő élete sem volt könnyű, de az eddig olvasott New Adultjaim között ez elég lightos.

Persze, mivel a múltjában nem volt annyi szenvedés, nem jelenti, hogy a könyvben sem lesz. Néha túl sok volt számomra, méghozzá értelmetlenül. Kicsit zavart már az egész. De a gond itt Abbyvel és Travisszel volt.

Travis számomra nagyon nem az ideális pasi. A kirohanásai és az agresszió iránti hajlama sem a legjobb, de ez az Abby-komplexus már nagyon is sok és beteges. Kicsit sem jön be viselkedésileg. Sosem mondja mit akar, mindig csak dúl-fúl, és agresszióval akar megoldani mindent.

Ahogy Travist képzeltem

Bezzeg Abby sem jobb. Ráhagyja, és ugrik minden szavára. Elég egyértelműek Travis szándékai, ő pedig ott eszi az agyát. Aztán mindig mindent ráhagy. Nem tudom melyik nő élvezi, hogy a pasi csak úgy kiüt valakit. Ahh. Komolyan zavar, hogy mindig mindent megcsinál, amit Travis tőle kér.
***SPOILER***

A végén pedig az esküvő számomra nagyon nagy hülyeség volt. Többet veszekedtek, mint amennyit együtt voltak az egész könyv alatt. Aztán bármikor közbejöhet valami, és ugyanúgy összekaphatnak, mint Vegas után. Annyira értelmetlen és zavaró volt a számomra. Az nem kellett volna.

***SPOILER VÉGE***

Összeségében nem mondom, hogy nem tetszett a könyv, csak kiborított pár részlet. Most se lettem a New Adult rajongója, de adni fogok neki még esélyt. Még ennek a sorozatnak is biztosan adok. Az esküvőről szóló novella biztosan az olvasmánylistámra kerül, de szerintem Travist is megpróbálom majd megérteni.

 

Kedvenc karakter: America

Kedvenc jelenet: Hálaadás

Borító: 5/5

Tartalom: 4/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s