Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Adatok:857395_5

Eredeti név: Anna and the French Kiss
Sorozat: Anna és a francia csók 1.
Oldalszám: 384 oldal
Goodreads átlag: 4,10
Besorolás: YA, romantikus

 

Fülszöveg:

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket. 

Véleményem:

Ez nem éppen mostani könyv, de nagyon sokan dicsérték mennyire jó, és mennyire vicces, így Trónok harca után tökéletesnek találtam. Ezért el is kezdtem olvasni este 8 órakkor. Sajnos, nem tudtam abbahagyni, így már hajnali 3-ra be is fejeztem a könyvet 😀 Hasonló könyvre 20140602122905-parisvágytam, mint a Szent Johanna Gimi, és ez pont olyan.

A sztori főszereplője Anna, aki Atlantából Párizsba kerül, és ott egy amerikai iskolába kell befejeznie az évet. És persze a baráti társaságukba van egy szuper helyes srác, akinek angol akcentusa van. És nagyon, de nagyon szexi, és nagyon, de nagyon rendes. Vagyis a tökéletes pasi. (Nekem is kell egy St. Claire.) És ennek a pasinak persze komoly kapcsolata is van, és persze a másik szingli lány a társaságból is bele van esve. Kell ennél több?

A legjobb a könyvben egyértelműen a Anna- St. Clair páros. Annyira egymásnak lettek teremtve, szikrázik a levegő közöttük, mégis egyben legjobb barátok is egyben. Számomra ilyen a tökéletes kapcsolat, mint az övéké. Volt sok aranyos jelenetük, és én is együtt izgultam, mikor jönnek már 385005össze. Mert az ugye egyértlemű volt, hogy összejönnek. A sztori kiszámítható, de nem is ez a lényege. Tele van klissékkel, de engem egyáltalán nem zavart. Kikapcsolódásnak tökéletes. Leülsz, és élvezed a könyvet. Nem fog a lelkedbe tiporni, és még egy hónapig nyúzni. Könnyed szórakozás, és ennyi.

Amint már említettettem, nekem ez a könyv Szent Johanna Gimi 2. Nagyon hasonlítanak. Nem csak a francia miatt, hanem Anna is nekem kiköpött Reni. Nem megy sehova, a drámájai, a film-imádata (ami pontosan olyan, mint Reni könyv imádata). A hangulata is hasonló. Az iskolában itt is sok minden játszódik. És még humor szinten is ugyanott helyezkednek el.

anna-collageAmi engem kicsit zavart, hogy Párizst mennyire mesés városnak ábrázolja. Olyan tökéletes mindegy egyes aprósága. Voltam Párizsban, tényleg szép meg jó, de azért nem minden egyes épület/bolt/iskola tökéletes, nem minden kaja isteni, stb.

Imádtam a könyvet. Annyira kis aranyos, mókás, magával ragadó. St. Clair pedig… Inkább nem is mondok róla semmit. Kell nekem, és kész 😀

 

Kedvenc karakter: St. Claire

Angol borítók

Angol borítók

Kedvenc jelenet: Hálaadási szönet

Borító: 4/5 (Angol borítók annyival jobbak)

Tartalom: 5*/5

Advertisements

One thought on “Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

  1. Pingback: Nyári olvasmányaim |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s