Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Adatok:covers_272918

Eredeti név: Grave Mercy

Sorozat: A halál szépséges szolgálólányai 1.

Oldalszám: 488 oldal

Goodreads átlag: 3,94

Besorolás: Young Adult, fantázia, történelmi, paranormális, misztikus

Fülszöveg:

FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS. A fiatal Ismae-t, akit a halál istenének szolgálói képeztek orgyilkosnak, a bretagne-i udvarba viszik, hogy teljesítse küldetését. Ismae azonban azt tapasztalja, hogy nincs felkészülve; nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a lehetetlen választásra sem, amelyben pedig döntenie kell. Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét? Veszélyekkel teli történet: intrikák, mérgek, szeszélyek; de végül megmutatkozik a helyes út?

Vélemény:

Mindig is imádtam a középkori történeteket, legyen az film vagy könyv. És ha erős női főszereplőt, kapunk mellé, a kedvencem lett egyből. Az egyik ilyen kedvencem a Graceling volt. Így mikor pár éve az első blogturnék között olvastam a Gyilkos kegyelemről, tudtam, hogy ezt nagyon szeretni fogom. Sajnos, elég sok idő kellett, hogy végre megvegyem, de végre az enyém lett, és elolvashattam. Képkivágás

A történet 15. század végén játszódik, ahol a férfiak számára a nők csak a kényelem és élvezet miatt fontosak. Én, mint nagy feminista, nagyon szeretem, ha valaki ellen szegül ennek az álláspontnak. Ezért is szerettem meg Ismae-t, aki könyvünk főszereplője. Ismae egész élete alatt a férfiaktól szenvedett, míg nem kerül Szent Mortain kolostorába. A többi nővérrel együtt Szent Mortaint, a halál istenét szolgálják, ezzel együtt a királyságot, mely a létezéséért küzd. De hogy minél többet tudjon segíteni, a hercegnő közelébe kell férkőznie, és ezt Duval segítségével tudja megtenni.

tumblr_mwjc5qp3Xu1snjld6o1_500Ismae életét Szent Mortain-nek ajánlja, és teljesen elhiszi a kolostor tanait, így mikor ölnie kell, bűntudat nélkül meg is teszi. Ám miután kijut a való életbe, és látja, hogyan működnek a dolgok, már kezd kételkedni. És nagyon nehéz döntést kell ezért hoznia: Az eszére vagy a szívére hallgat.

Duvalt sajnos én nem tudtam teljesen megismerni. Ő egy nagyon tisztességes férfi, aki bármit megtenne a hercegnőért. De azon kívül, hogy tisztességes és rendes, nekem valahogy nem jött át a személyisége, pedig nagyon szerettem volna.

Anne, a hercegnő, korához képest nagyon bölcs, de nem eléggé. Kicsit még makacs. De láthatjuk, hogy hiába ő az ország legnagyobb embere, a férfiak szinte semmibe veszik. Nem tud mit kezdeni, és nem tud ellene tenni. Házasodnia kell, ezt pedig kötelességből kell tennie. Nagyon makacs, de azért hiába fontos neki az országa, magát teljes mértékben nem tudná érte feláldozni (D’Albret gróf).

Mikor elkezdtem olvasni a könyvet, rögtön beleszerettem. Volt egy komor stílusa, ami számomra egyedülálló volt. Később már többször is éreztem olyat, mintha a Gracelinget olvasnám. Bár engem az nem zavart, mivel az egyik kedvem könyveim szerepel.

tumblr_ni1a4f63XS1u19t9qo1_500Mi az, ami ezenkívül még tetszett? Sok minden. Könnyebb inkább azt elmondani mi az, ami zavart. Az egyik ilyen dolog, amint már említettem, hogy nem ismertem meg teljesen Duvalt, többet akartam belőle. Ezenkívül volt pár dolog, amit én nem értettem, nem lett teljesen elmagyarázva. És nekem a vége is kicsit zavaros. Tudom, hogy lesz folytatása, ott biztos vagyok, hogy továbbviszik az állam sorsát, de nem hiszem, hogy megtudhatom, mi lesz végül Ismae-vel és Duvallal. ÉS én akarom tudni… Ezenkívül nekem az egész könyvben megvolt a sejtésem, hogy ki az áruló, ami végül is nem csalt. Szerintem elég egyértelmű volt.

Ennek ellenére imádtam a könyvet. Minden oldalát. A problémáim is főleg azért voltak, mert nem kaptam belőle eleget. Mindenkinek ajánlom, én nagyon megszerettem a történetet.

Kedvenc karakter: Ismae, Anne

Kedvenc jelenet: nincs kiemelve egyik se

Borító: 4/5

Tartalom: 5/5tumblr_nf2i6vzbk81t6k5ddo1_500

Advertisements

One thought on “Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

  1. Pingback: Könyvek, amiket el akarok olvasni |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s