Marissa Meyer: Scarlet

Adatok:739373

Eredeti név: Scarlet

Sorozat: Holdbéli krónikák 2.

Oldalszám: 496 oldal

Goodreads átlag: 4,31

Besorolás: Young Adult, fantázia, disztópia

 

Fülszöveg:

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál cellájából, de még ha sikerül is neki, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépséggel a nyomozása során egyre különösebb találkozások történnek. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő pankrátorral, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a rejtélyek csak sokasodnak, miután megismerkednek Cinderrel.

Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

 

Vélemény:

Scarlet a Holdbéli krónikák 2. része. Előző rész a Cinder volt, és nagyon szerettem. Kritikát is írtam róla, amit ITT megtalálhattok. Alig vártam, hogy megjelenjen már a könyv, bár sajnos most jutottam el, hogy elolvassam. De nem kellett csalódnom benne.

largeA történet két szálon fut. Egyik szálon folytatódik Cinder története, másikon pedig megismerhetjük Scarletet. Bár a végén már egybefolyik a történetük, az elején sokkal többet kapunk Scarletból. Még plussz egy szemszöget is kapunk, pár jelenet erejéig Kai gondolataiba is belekukkanthatunk. Ezenkívül még Levana királynő is kap egy fejezetet.

Cinder még mindig olyan, mint volt. Sajnos, Iko később kapcsolódik be a történetbe, és új „testet” is kapott. Új társat is kapnak, Thorne kapitányt. Kicsit egoista, de nagyon jópofa. Egyfolytában a szája járt. Scarlet makacs, bár naiv csaj. Nagyon szimpatikus.

Imádtam a könyvet. Ám nem tudom miért. Nincs semmi külön ok, de semmi rosszat sem tudnék mondani. Imádom a mesefeldolgozásokat, és imádtam a hangulatát is.

largeAz első részben panaszkodtam a kíszámíthatóságra és Kaira. Most egyik sem zavart.

Mindenki nyugodtan olvassa. Nagyon jó könyv.

Kedvenc karakter: Scarlet

Kedvenc jelenet: mind egybe, nincs kedvenc

Borító: 5/5

Tartalom: 5**/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s