A Dal 2015

Január 24-én indul a Dal 2015. Minden évben figyelemmel kisérem, és nagyon szeretem. Sokat is hallgatom később azeket a dalokat, amik indulnak. Ez a kedvenc magyar televiziós műsorom. Szóval idén is már alig várom. Mivel az Eurovision is a nézők egyszer hallhatják a dalokat, én is eddig vártam, hogy végre mind megjelenjen YouTube-on, és egyszerre meghallgathassam őket, és úgy gondoltam, hogy akkor már le is írom a véleményemet róluk. A műsorról is majd íni fogok, és az élőben hogyan szólnak, de ezt persze az első három adás után.

 

Antal Timi: Woke Up This Way

Hallgatás előtt: Az X-faktorban nem volt kedvencem Timi, és nem is érdekelt túlzottan a karrierje. Ám hallottam már tőle dalt, de annyira tucat volt, hogy már fogalmam sincs miről szólt, mi volt a klippben, stb. Ezt a dalt se várom jobban, mint a többit.

Hallgatás után: Ez mennyire Demi Lovatós. Ám tetszik, jó szám. Szerintem fogom még hallgatni. De hogy mekkora esélye lenne kint? Hát nem hiszem, hogy sok. Az ilyen rockosabb számok sosem érnek el helyezést. A rádiók biztos meg fogják találni.

Chances: The Night– rövid

Hallgatás előtt: Soha nem hallotam még rúluk. Sajnos ők az egyetlenek, akiknek nem került fel normális hosszban a számuk. Ez alapján nem sokat fogok kihámozni belőle. De azért már antipatikusak, hogy nem képesek felpakolni a számot.

Hallgatás után: Hát ez se rossz szám, de hát így nem sokat lehet megtudni belőle. De nem fogott meg. Átlagos.

Csemer Boglárka (Boggie): Wars For Nothing

Hallgatás előtt: A Parfümöt imádtam. Tetszik a számai hangzás világa. Sokat várok a daltól, és van egy olyan érzésem, hogy csalódást fog okozni.

Hallgatás után: Imádom az ilyen gyönyörű lassú dalokat. el tudnám képzelni az Eurovision színpadán is, bár nem tudom mennyire maradna meg az emberekben. Bár a tavalyi holland dal is ilyen, és második lett.

Dallos-Nyers Boglárka (Bogi): World of Violence

Hallgatás előtt: Bogi nagyon szimpatikus nekem. A tavalyi száma, jó volt, agyon hallgattam, bár szerintem nem Eurovison-ra való. Szeretem, hogy idén is az emberekről és a Földről énekel, nem szerelmes számot. Sokat várok ettől a számtól.

Hallgatás után: Ez sem rossz szám. Fogom még ezt dúdolni, az biztos. De nem tudom, hogy szerepelne kint. Szerintem elveszne.

Dér Heni: Ébresztő

Hallgatás előtt: Dér Henit szerettem a Sugarloaf-ban, de saját dalai nem jönnek be. A legjobban a tavalyi Dalos száma tetszett, de az is csak sokadik hallgatás után mászott be a fülembe.

Hallgatás után: Hát nekem ez is olyan, mint tavaly. Semmi extra. Biztos nagy rádiósláger lesz.

Éliás Gyulya Jr.: Run to You

Hallgatás előtt: Ha jól emlékszek, tavaly előtt vett részt a versenyen, és kibukott, hogy nem jutott tovább. Jó szám volt, tetszett, de azóta se nem hallgattam. Igazából elég nagy egóra vall, amit akkor művelt, és remélem idén se jut tovább.

Hallgatás után: Jó ez a szám, de semmi extra, nem Eurovision-győztes. Inkább, olyan, amit a zenetévék adnak. Éliás Gyulya Jr. hangja nagyon ütős. Ha valaki azt mondja, hogy külföldi dal, simán elhinném. Nagyon profi. Jó ez a dal.

Farkas Jenser Balázs: Liar

Hallgatás előtt: Jaj, de szerettem a Megasztárban, és sajnálom, hogy azóta eltűnt. Remélem jó lesz ez a dal.

Hallgatás után: Ez is külföldi minőség. Nagyon jó szám. El is tudnám képzelni, amint kint énekli.

Fool Moon: Back to Right

Hallgatás előtt: Tavalyi produkció nagyon király volt, így szurkolok, hogy idén is hasonló accapellával probálkozzanak. Bár szerintem tavalyit nem fogják überelni.

Hallgatás után: Rögtön jó kedvem van. De jó a ritmus 😀 Ez nekem jobban tetszik, mint a tavalyi. Húúúú! Baromira jó. Megvettek 😀 Nem is vesznének bele a tömegbe, de remélem a színpadi kép tavalyihoz lesz hasonló.

Gájer Bálint: That’s How It Goes

Hallgatás előtt: Remélem ez is valami swing/jazz szám lesz. Tavalyi száma kellemes volt, és ennyi. Kicsit többet várnék.

Hallgatás után: Először az Aladdin betétdala jut eszembe. Jó, tetszik, de nem lenne elég. Ez olyan, mint egy rajzfilm betét, amit persze imádok, de nem nyer Eurovision-t.

Karmapolis: The Time Is Now

Hallgatás előtt: Róluk még nem hallottam, de a kép alapján szerintem olyan a stílusuk, mint a New Level Empire-nek vagy a Compact Discónak (amit nem tudok milyen), és nem szeretem.

Hallgatás után: De jó vagyok! Elmehetnék lottózni. Hát a stílus miatt már ki van nálam lőve. De ahogy látom Európa se vevő az ilyen dalokra. (Utána kéne néznem, milyen stílus)

Katona-Zsombori Éva: Fire

Hallgatás előtt: Hát még egy új előadó. Már várom…

Hallgatás után: Ez is tetszik. Elég jó. Szeretem az ilyen számokat. De szerintem csak rádiósláger lesz. Túl party-szám egy Eurovision-hoz.

Kereszted Ildikó: Hazám lehet hazád

Hallgatás előtt: Nagyon szeretem Keresztes munkásságát és a hangját. Két éve Nem akarok többé játszani számával tarolt nálam. Az volt a kedvencem. Remélem ez is hasonló lesz.

Hallgatás után: Egy szép, magyar, lassú dal.  Régies, kifinomult. Ahogy hallgatom, minél jobban tetszik. Nagyon jó a hangzásvilág. Egyszerűságáben a titok. Ha kijutna, nem lennénk a top5-ben, de a döntőbe bejutnánk.

Leander Rising: Lőjetek fel

Hallgatás előtt: Tavaly a Depresszió képviselte a rockot, idén a Leander. Az igazat megvallva, nem tudom, mit várjak tőluk. A saját számaikat meghallgatom, bár nem rajongok értük, ám az előbb említett Keresztes Ildikó által elénekelt Nem akarok többé játszani c. dalt a frontember írta.

Hallgatás után: Szokásos Leander-szám. Inkább Csak a zene kell. Nem tetszik. Tavaly örültem, hogy jött a Depresszió, de őket kihagyhatták volna.

Magyar Bori: Lead me to Heaven

Hallgatás előtt: Ő is most tűnt fel a színen.

Hallgatás után: Semmi extra. Kiesik gyorsan. Tipikus semmilyen popszám.

MDC: Maniac

Hallgatás előtt: Pár helyen olvastam, hogy a tavalyi X-faktorban tűntek fel, de fogalmam sincs kik ők. Bár majd meglátjuk.

Hallgatás után: Ugyanaz, mint az előző. Nincs benne semmi, amitől kitűnne. Elveszik a többi popslágerben.

Mujahid Zoltán: Beside You

Hallgatás előtt: Jaj. Hanyadik Megasztár is szerepelt? Fogalmam sincs… És hát azóta se hallottam róla. Ám van egy megérzésem, hogy lassú, szerelmes szám lesz (már csak a címből kiindulva).

Hallgatás után: Hát nem lassú. Csak ismételni tudom magam. Semmi extra.

New Level Empire: Homelight

Hallgatás előtt: Mint mondtam (írtam) előtte, tavaly nem szerettem. Gondolom nem váltottak zenei stílust, szóval…

Hallgatás után: Mint a tavalyi. Nem tetszik. Unom. Nem ezt küldték tavaly is? Bár szerintem sokak fognak rá szavazni, mert sokan szeretik, de szerintem csak Magyarországon, és nem Európában.

Oláh Gergő: A tükör előtt

Hallgatás előtt: Neki szurkoltam régen az X-faktorban, de ami dalt hallottam tőle, nem volt rossz, de ki se emelkedett.

Hallgatás után: Ez már jobban tetszik. De ez sem tudna semmi többet adni az Eurovision színpadán. De én hallgatni fogom.

Other Planet: Untold Story

Hallgatás előtt: Őket sem ismerem, de tetszik a címe.

Hallgatás után: Hát ez sem az én ízlésem. Nagyon nem. Nem tetszik, ahogy a koma énekel.

Panktastic!: Kicsi a világ, de nagy világ

Hallgatás előtt: Úgy látszik, alig ismerek pár magyar együttest. Őket sem tudom… De a kép alapján Honeybeastes lesz…

Hallgatás után: Ez jó. Szeretem az ilyen számokat. De nem Eurovision-ra. Milyen nyugtató.

Passed: Mesmerize

Hallgatás előtt: Újabb ismeretlen együttes…

Hallgatás után: Érdekes. Nem rossz ez a szám. Szerintem ők sem érnének el semmit, bár felfigyelnének rá. Elég különleges, csak nem elég jó. De az a másfél percnél zenebetét nagyon nem tetszik. Az szönryű.

Péter Barbie: Listen to the Universe

Hallgatás előtt: Húúú, ez a cím tavalyi Eurovision-n feltünt angol Molly Children to the Universe dalára hajaz. Az jó volt, ezt még meglátjuk.

Hallgatás után: Ez nekem rádióslágernél nem több. Refrénben nem tetszik Barbie hangja.

Proof of Life: Hol a határ

Hallgatás előtt: Ez sorban az ötödik, akit nem ismerek…

Hallgatás után: Bejön ez a szám. Ezt is hallgatni fogom. Nekem a refrén annyira nem jön be. De tudnám elképzelni Eurovision.

Spoon: Keep Marching On

Hallgatás előtt: Őket szerettem, szóval örülök, hogy bejutottak. Ám ennek ellenáre nincsenek nagy elvárásaim a dalt illetőleg.

Hallgatás után: Hát semmi extra. Egy popdalocska. Itt a refrén a gyengés. Vagy az énekes hozzá.

Szabó Ádám: Give me Your Love

Hallgatás előtt: Engem már kezd idegesíteni ez az alak. Nem tudom miért, de nagyon zavaró és idegesítő.

Hallgatás után: Laza, szép szám. Ez elég jól indul. El is tudnám képzelni az Eurovision-n. A tavalyi örmény számhoz hasonlítanám, ami 4. lett, bár az azért jobb egy kicsit.

Szakács Gergő: Ősz utca

Hallgatás előtt: Ez a Rising Staros pasi. Nem tudom mit várjak…

Hallgatás után: Jó, de nem nyerő szám. Nekem annyira nem jön be.

Szécsi Saci és Böbe: Our Time

Hallgatás előtt: Tavalyi daluk az egyik nagy kedvencem volt, kár, hogy olyan hamisan énekeltek. Remélem megtanulnak élőben is jól énekelni.

Hallgatás után: Rajongójuk leszek. Ez is nagyon tetszik. Bár a Born to fly jobb, de ez is elmegy. De nem Eurovision-ra való ez sem. Légyszi lányok, most ne legyetek hamisak!

Szűcs Gabi: Úgysem felejtesz el

Hallgatás előtt: Róla se hallottam még.

Hallgatás után: Fülbemászó dallam, de nekem nem tetszek Gabi hangja. Ám ez is rádióba való.

Tóth Vera: Gyémánt

Hallgatás előtt: Hát ő tud énekelni, de semmi számát se tudom. Mind elég gyengus volt.

Hallgatás után: Szép, de nem jobb a többitől. Semmit többet nem tud nyújtani számomra. Elveszik a többi között. De a refrén elég ütős.

Wolf Kati: Ne engedj el!

Hallgatás előtt: Őt hogy utáltam régen, és az Eurovision-s dalát is utáltam. Valahogy most se érdekel a dal.

Hallgatás után: Jó kis refrén, de ez sem a nagy színpadra való. Amúgy jó kis szám, de What about dreams sokkal jobban kitűnt.

 

Van pár jó dal. Én már látom, hogy jó pár kedvencem lett. Elsőre legjobban a Fool Moon szám jött be, de Boggie, Bogi, Farkas-Jenser Balázs és a Szécsi lányok dala tetszik. Esélye az Eurovision ezek közül legjobban Fool Moonnak vagy Boggie-nak lenne szerintem, de elég kiszámíthatatlanok a nézők. Persze sokat fog hozzáadni a színpadi kép, és hogy mennyire megy az élőben éneklés. Én már nagyon várom a 24-ét.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s