2015-ös filmadaptációk

Már többször említettem, hogy szeretem a filmfeldolgozásokat. 2015-ben lesz is pár film, ami alapját könyvek képezik. Ebben a posztban röviden bemutatom őket, és elmondom a véleményemet is róluk.

Fifty-Shades-of-Grey-Teaser-Poster-Jamie-Dornan-slice-1024x473

A szürke 50 árnyalata

Megjelenés: február 13.

Könyv: E. L. James – A szürke ötven árnyalata

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Szereplők:

Dakota Johnson – Anastasia Steele

Jamie Dornan – Christian Grey

Vélemény:

A könyvet én el akartam olvasni, de nem tudtam. Felháborító volt számomra. Ennek ellenére a film érdekel, és várom

Várásfok: 4/5

fallen-addison-timlin-jeremy-irivine-harrison-gilbertsonFallen – Kitaszítva

Megjelenés: ?

Könyv: Lauren Kate – Fallen – Kitaszítva

Éjfél körül végre formát nyert a lány szeme. Macskaszerű, félig leszánt, félig pedig kérdő tekintet – bajt sugallt. Igen, pontosan olyanra sikeredett a szeme, amilyennek lennie kellett. A külső szemzug a finom, elegáns szemöldök felé emelkedik, egész közel a sötét hajzuhataghoz. A fiú kinyújtott karral maga elé tartotta a papírt, s megszemlélte. Nehéz volt így dolgoznia, a lány távollétében, de persze soha nem tudott rajzolni, ha jelen volt. Mióta a lány megérkezett Londonból – nem, mióta a fiú először meglátta –, gondosan ügyelnie kellett arra, hogy távol tartsa magától.
A lány immár naponta próbálkozott közelebb kerülni hozzá, és minden nap nehezebb volt, mint az előző. Ezért távozott a fiú reggelente – Indiába, Amerikába, nem tudta, és nem is érdekelte hová. Akárhol is kötött ki, mindenütt könnyebb volt, mint itt. Ismét a rajz fülé hajolt és felsóhajtott, miközben szenes hüvelykujjával tökéletesre satírozta a lány alsó ajkát. Az élettelen papír, ez a kegyetlen utánzat az egyetlen lehetősége, hogy magával vigye a lányt.

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézetben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Szereplők:

Addison Timlin – Lucinda Price

Joely Richardson – Ms Sophia

Lola Kirke – Penn

Jeremy Irvine – Daniel Grigori

Vélemény:

Már sok jó dolot hallottam a könyvről, és imádom az angyalos dolgokat is. Anyukám olvasta is, és ő is dicsérte. Ezért várom a filmet nagyon!

Várásfok: 5/5

dark-places-book-cover

Sötét helyek

Megjelenés: ?

Könyv: Gillian Flynn – Sötét helyek

Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.

Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja – egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság – felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül.

Szereplők:

Chloë Grace Moretz – Diondra

Nicholas Hoult            – Lyle

Charlize Theron – Libby Day

Vélemény:

A sztori elég ütősnek hangzik, de mivel Imdb-n thrillernek kategorizálták, amiket nagyon nem szeretek, van egy érzésem, hogy nem fog tetszeni.

Várásfok: 2/5

5/5

842c0342c0bab40a291b42d02a0e1f8d

The DUFF – A pótkerék

Megjelenés: február 20.

Könyv: Kody Keplinger – The DUFF – A pótkerék

A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői közül. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mintsem hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai. Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli őt. Amikor a Wesley Duffnak, azaz dagadt, undi, fárasztó fruskának nevezi Biancát, a lány ráborítja a kóláját.

Bianca élete azonban otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba a fiúval.

És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok a kezei közül: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóközönség, illetve az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, hogy mindenkinél jobban utálja.

Szereplők:

Bella Thorne – Madison

Robbie Amell – Wesley

Mae Whitman – Bianca

Vélemény:

A könyv jobban érdekel, mint a film. Az előzetes alapján elég gagyinak tűnik, de mindenképpen adok neki esélyt.

Várásfok: 4/5

Neel-Sethi-jungle-book

A dzsungel könyve

Megjelenés: október 9.

Könyv: Rudyard Kipling – A dzsungel könyve

A bozótban megreccsennek a bokrok, és Farkas apó ugrásra készen, szinte a levegőben torpan meg, mert az orra előtt, egy alacsony ágba kapaszkodva meztelen kisgyerek áll. Soha ilyen pici, gödrös húsú embervakarcs nem került még éjnek idején farkas barlangjába. Maugli, a csupasz emberkölyök, bárhogy került is oda, ott marad, életét megváltotta a Szabad Nép Csapatának gyűlésén Bagira, a Fekete Párduc, egy frissen ejtett fiatal bikával és Balú, az öreg medve, a Vadon Törvényének mestere pedig jó szavával. Mauglit Farkas anyó neveli fel saját négy kölykével együtt, s az emberkölyök éppúgy érti a fű zizzenését, a baglyok huhogását, mint minden más élőlény a vadonban. Idővel oly merészen lódítja magát ágról ágra, hogy a szürke majmok sem különben. Elfoglalja helyét a Gyűlés Szikláján is, s ahogy nő, a falka testvérének tekinti s mindannyian a Dzsungel Urának.

Szereplők:

Neel Sethi – Mowgli

Scarlett Johansson – Kaa (voice)

Bill Murray – Baloo (voice)

Vélemény:

Az új Disney film épp a Dzsungel könyvét veszi alapjául. Élőszereplős film lesz, és én már nagyon várom. Szeretem a Disney feldolgozásait.

Várásfok: 5/5

 bb836c01cdc9120a9c984c525e4b1a4a_567x210

Hamupipőke

Megjelenés: március 15.

Könyv: Jakob Grimm, Wilhelm Grimm – Hamupipőke

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl volt egyszer egy apa, aki egy fenséges palotában élt a kislányával. Az apa anyukát szeretett volna leányának, ezért elhatározta, hogy ismét megnősül. Az asszonynak, akit nőül vett, két lánya volt. Miután az apa meghalt, az özvegye gonoszul bánt a mostohalányával. A kislány, akit cselédsorban tartottak, idővel felcseperedett, és gyönyörű hölgy lett belőle. A lábát a kemence hamujában melengette, ezért az emberek Hamupipőkének nevezték.` – kezdődik a mese

Szereplők:

Cate Blanchett – Lady Tremaine

Lily James – Cinderella

Hayley Atwell – Cinderella’s Mother

Helena Bonham Carter – Fairy Godmother

Richard Madden – Prince Charming

Vélemény:

Másik Disney feldolgozás. Fura lesz, hogy az eredeti sztorit fogják bemutatni, és nem valami extrémebb dolgot, mint a Demónával.

Várásfok: 5/5

 

Folytatások:

Lázadó

Megjelenés: március 20.

Tűzpróba

Megjelenés: szeptember 16.

Kiválasztott II. rész

Megjelenés: november 19.

Könyvek, amik még meg fognak jelenni a jövőben (nem csak 2015-ben):

Nicholas Sparks: The Longest Ride

Bemutató: április 10.

John Green: Paper town

Bemutató: június 5.

Rainbow Rowell: Eleanor és Park

Maggie Stiefvater: A skorpió vágta

Jess Walter: Beautiful Ruins

Lauren DeStefano: Hervadás

Libba Bray: The Diviners – A látók I.

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Laini Taylor: Füst és csont leánya

Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve

Kiersten White – Természetfölötti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s