Noé és Pompeji kritika

Rávettem magam, hogy megnézem ezt a két filmet. Ám nem tudtam volna róluk hosszabb kritikát írni, így egybe bemutatom őket.

Noah-Movie-Posters

Noé

Imdb-pontszám: 6,1 (95 ezer embertől)

Besorolás: akció, kaland, dráma

Hossz: 138 perc

Egyik alkalommal, mikor a moziban ültem, vetítették Noé előzetesét. Az előzetes jó kidolgozott, érdekes sztorinak tűnt, és a szereplők ütősek. Úgy voltam vele, ide vele, nekem ez tetszeni fog. Aztán telt múlt az idő, vártam, hogy megjelenjen a film DVD változatban, és itt-ott olvastam a filmről rövid kritikákat, és hát kezdett elmenni a filmtől a kedvem. Ám végül mégis adtam neki egy esélyt… Kár volt.

Már a történet se tetszett nekem túlságosan. Na jó, egyáltalán nem. Mikor Káin megölte Ábelt, elmenekült, és lett sok-sok gyereke, akik benépesítették a földet. De volt még egy fiúk Ádámnak és Évának, Seth. Az ő leszármazottai a jók. És Noé is az ő leszármazottja. Apját megölte egy király, aki később fel akar jutni a bárkára. Közben vannak a sztoriban kőbe zárt angyalok, akik segítik Noét. A fiaik sem tökéletesek, megvan mindnek a maga hibája.140326-140326-noah-family-1351_d4dea7b9a10ec533e8df0d46fe0b3032

Noé karaktere annyira zavaró, hogy főszereplő már rég zavart ennyire. Az egója óriási és jobbnak tartja magát mindenkinél, mert ő Seth utóda, közben simán megölne egy gyereket. Nagyon nem szimpatikus, és örültem volna, ha meghal. Fiai közül Ham kapott legnagyobb szerepet. Ő is elég önző. Ő akart egy nőt, nem kapta meg, ezért öljük meg, aki miatt nem. Kedves. Noé felesége, akinek nem tudom, hogy egyszer kimondták volna a nevét filmben, is idegesített. Oké, hogy anya, de már túlzottan jónak látta a fiait. Tudom minden szülőnek tökéletes a saját gyermeke, de engem itt idegesített. Sok minden idegesített. Ida, az örökbe fogadott lányuk, se kap túl sok szeretetett Noétól. Szerintem ő a legjobb karakter. Nem akar ölni, átérzi mások helyzetét, segíteni akar másoknak, stb. és mégis Ábel lánya.

Pedig a színészeket nem lehet hibáztatni. Elég nagy nevek szerepelnek a filmben. A főszerepben Russel Crowe alakítja Noét. Jennifer Connelly, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Hulk, Egy csodálatos elme, stb, játsza a feleségét, Naameh-t. Antony Hopkins Noé nagyapját alakítja, akit még majdnem kedvelni is tudtam. Fiatal, híres színészek is megmutatták magukat. A középső gyereket Logan Lerman testesítette meg, még Idát Emma Watson játszotta.

IEmma-Watson-and-Logan-Lerman-in-Noahgazából, ha megkérdeznék, mi tetszett a filmben, semmit se tudnék mondani. Vagyis egyet. Logan Lermant. Ő a plátói szerelmem, csak őt nézni volt jó dolog. Ám ha azt kellene elmondanom mi nem tetszett, itt ülhetnénk reggelig. A sztori, főleg a vége, már sántít. Az egész filmnek van egy hangulata, ami kicsitt nyomottas, és ez nem tetszett túlzottan. Kőbe zárt angyalok se tetszettek. Sose hallottam róluk. Nekem nagyon zavaró volt az is, hogy a bárka egy téglatest. Az egy hajó, legyen már hajó alakja bár minimálisan. És ami a lejobban kiakasztott azok az animációk voltak. Ma már egy olyan világban élünk, ahol nem nehéz animációkat készíteni, és elég látványosakat létre lehet hozni. Ha telt ilyen neves színészekre, kicsit költhettek volna a CGI-re is.

Összeségében a film nagyon unalmas és rossz volt. A felénél nem bírtam tovább nézni, így elébem vettem a laptopom, és közben azon írtam ki DVD-ket. Persze közben oda-oda néztem, de nem tudott lekötni annyira se, hogy végignézzem rendesen.

Történet: 2/5

Karakterek: 1/5

Látvány: 2/5 (Az animációk nagyon nem tetszettek)

 images

Pompeji

Imdb-pontszám: 5,7 (50 ezer embertől)

Besorolás: akció, kaland, dráma

Hossz: 105 perc

Noéhoz hasonlóan a Pompejiről sem hallottam jó kritikát, így Noéhoz hasonló szintű filmet vártam. De a Noét megnéztem, hát megnézem ezt is. És nekem tetszett. Szerintem lehet ahhoz köze, hogy a többiek, akik ismerek, és látták a filmet, mind férfiak. Bár szerintem sok az akció, igazi romantikus jelenet pedig egy sincs. Bár az Imdb-n rosszzabul szerepelt a Noénál, szerintem klasszisokkal jobb film.

3539616_origA főszereplőnk, Milo, akinek a népét kiirtották a rómaiak, és gladiátort csináltak belőle. És most rabszolgaként Pompejibe viszik. Ebben egy időben tér vissza, Cassia úrnő is. Első látás után megkedvelik egymást. A háttérben pedig a vulkán nagyon ki akar törni.

Milo gyűlöli Rómát, amiatt amit vele és a népével tettek. Ám nagy harcos, és a lovakhoz is ért. Cassia bármit megtenne a szeretteiért. Atticus pedig a szabadságvágy rabja, bár szerintem mindenki az lenne, ha ennyi ideig lenne rabszolga.

Itt a nevek nem csengenek olyan jól, mint a Noéban, de ha megnézzük melyik filmben szerepeltek, akkor jöhet a felismerés. Főszerepben Kit Harington, akit végig csak Havas Johnként emlegettem. Cassia szerepében pedig Emily Browning látható, aki főszereplő volt az Álomháborúban. Ám a mellékszereplőket is már láthattuk nagyobb filmekben nem kicsi szerepben: Carrie-Anne Moss (Csokoládé, Mátrix, Silent Hill), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Thor 2, G.I.Joe: A kobra árnyéka, Lost: Eltűntek, A múmia visszatér), Jessica Lucas (A szekta, Melrose Place, Micsoda srác ez a lány).pompeii06

Ami idegesített a filmben az az, hogy hiába vannak halálos veszélyen, hiába tör ki mindjárt a vulkán, minek siessünk. Annyira ráérősek voltak a szereplők. Néha egy perc is elmúlt, mire felfogták, sietniük kell, mert mindjárt meghalnak.

Ám összeségében egy jó kis kikapcsolódást nyújtott. Nem egy világot megváltó film, de a sztorija élvezhető, és ott van még mellette Havas Jon is. Miatta már érdemes megnézni a filmet. Szerintem nyugodtan meg lehet nézni a filmet, nem megy pocsékba az a két óra.

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Látvány: 5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s