Teen Wolf 4. évad első fele

S4PromoB-00009

A Farkasbőrben vagy angolul a Teen Wolf sorozat az egyik nagy kedvencem. Alig várom minden évben a nyárt, hogy nézhessem. Heti szinten nézem, ahogy kijön egy-egy újabb rész. Már az első évad első részétől kezdve nézem. Egy régebbi cikkemben, amiben a kedvenc sorozataimról készítettem listát, a második helyre raktam, ám szerintem most már felcserélődött a sorrend nálam az első kettő között. (A cikket IDE kattintva olvashatod.)

A negyedik évad rögtön akcióval kezdődik. Semmi bevezető, a rész közben tudjuk meg mi történt. Ebben az évadban jönnek berserkrek (valami ilyesmi nevük van), vérjaguárok, wendigok és még sok más természetfeletti lény. Ebben az évadban bővelkedhetünk bennük. Ezen kívül pedig még van egy Halállistánk és sok bérgyilkosunk. Elég ütős kis sztori kerekedett már belőle, és még csak a felénél vagyunk, és van nagyon sok kérdésünk még.

4x04S-00009A főszerepben még mindig Scott-Stiles páros áll. Scott ebben az évadban elég sokat bénázik. Szerintem majd egyszer ténylegesen alfa lesz, most vicc, amit csinál. Stiles pedig hozza a tőle elvárható poénokat és az ötleteit. Örülök, hogy visszatért, mert a Nogicunés-hülyeség egyáltalán nem tetszett. Lydia minél több szerepet kap, és ennek nagyon örülök. Még most se kaptunk magyarázatot a banshee-s dologra. Tudom, hogy ő sem érti, de akkor hozzanak már be valakit, aki elmagyarázza. De amúgy nagyon jó karakter, nagyon szeretem. Kira olyan semmilyen karakter lett. Bár engem ez nem zavar. Nem tetszenek ezek a rókák. Ám a Scottal levő kialakuló kapcsolata nagyon jó. Jót tett a sorozatnak, hogy Scott megint csajozni kezdett. Szóval kell ez a karakter, de szerintem jobb lenne, ha sima ember lenne. Malia új karaktere szintén nagyon jó. Ő Stileson kívül, aki hozza a poénokat. Jót tett a sorozatnak az ő karaktere. És a kapcsolata Stilesszal nagyon jó. Imádom az ő párosukat. Most már reménykedek, hogy nem jön össze Lydiával Stiles.

Ebben az évadban, hogy ki vagy mi a főgonosz, nem tudnám megmondani. Itt van nekünk Kate a berserkekkel, aki már most elég sok galibát okozott. Ebben az évadban megjelentek a mexikói vadászcsalád, aki megfenyegette Scottot, hogy ne csináljon senkiből se vérfarkast, de Scott nem hallgatott rájuk. Ebben az évadban még sunyibbnak tűnik Peter, szerintem nem hamarosan csinál valami rosszat… újból. És még itt vannak az Árvák és a többi bérgyilkos, bár a Feketelista készítőjéről, a Jótevőről is szerintem többet fogunk megtudni. Főleg, ha ő volt az, aki elrabolta a pénzt.

4x01S-00005Imádom ezt a sorozatot. A hét 6 napján és 23 órájában elvonási tüneteim vannak. A sztorija nagyon ütős. Végre hagyták ezt a nogicunés izét, és újra olyan, mint régen. Ez a halállistás dolog nekem nagyon bejön. A sztori volt mindig a Teen Wolf egyik erőssége. A másik pedig a poénok. Vannak jelenetek, amik elég félelmetesek, de közben pedig a viccelődés. És nem zavaró. Az írók pont jó arányban adják a poénokat a drámával keverve. És semmit se ront a drámai részeken a vicc. Ebben az évadban van szerintem a legtöbb poén. Ettől több már sok lenne, de így a tökéletes szerintem.

Akármennyire is imádom a sorozatot, van pár nagyon irritáló dolog. Az írók jó sztorit írnak, erre néha olyan ostobaságokat beraknak. Mert ne mondd, hogy egy alfa, ha átváltozik, nem tudja lecsillapítani a falkatagokat, hogy ne változzanak át. Ha jól emlékszek, ezt Derek megcsinálta az első vagy második évadban. Akkor mért kell szabadjára engedni egy farkast? Scott, legyél alfa!!! Vagy mikor egy részben eltűnik egy szereplő, és mindent megcsinálna, hogy megtalálja, de abban a részben egy másik szereplő ismeretleneket megtalál a szaguk alapján. Itt hol van az ésszerűség? Scott, ne légy hülye!!!

4x06S-00001Nagyon sok kérdés nincs megválaszolva a sorozatban. És szerintem nem is lesz mind. Mint ahogy már említettem, Lydia és a banshee dolgot már pár évada húzzák. És most itt van nekünk Kate. Valamit magyaráztak, hogy a belső én tükröződik átváltozáskor, blablabla, de én most nem értem. Most vérfarkas vagy vérjaguár? És hogy lett az? És most hogy is van ez? És hogy szegődtek mellé a berserkrek? És sok hasonló kérdés. Remélem még a következő hat részben rendesebben elmagyarázzák, de én nem érzem azt. A többi kérdés szerintem lassan-lassan meg lesz válaszolva.

Ha valaki elkezdte nézni az évadot, ne riassza el a második rész. Mert az a rész, hát… Inkább próbálom elfelejteni. Az a rész nagyon rossz volt. De utána… Jaj, de imádom. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Van benne pár idegesítő dolog, de összességében nagyon jó a sorozat. És ezért is okoz most gondot, hogy mit is adjak a sorozatra. Mert annyira jó, de nem mehetek át rajta a hibái nélkül.

 

Történet: 5-/5

Karakterek: 5/5

Látvány: 5/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s