Született feleségek- A sorozatról

1336612235_desperate-housewives-main-1-467A Született feleségeket a világon mindenfelé ismerik. Nem is csoda, mindenfelé sugározzák, és nem is kis nézettséget hozott a készítőknek. Ám sajnos 8 évad után befejezték. Régebben már láttam az első öt évadot, de nem sorban, ami épp ment a tévében, ezért úgy döntöttem, hogy újról elkezdem nézni, és most befejezem.

ABC#00922Aki véletlen nem ismerné a történetet, a sorozat a Lila akác utca lakóiról szól. Főleg négy lakó életét ismerhetjük meg, Gabit, Lynette-et, Bree-t és Susant. Minden évadban jönnek-mennek az emberek, magukkal hozva titkaikat. Évadonként új-új embereket ismerhetünk meg. Van pár szomszéd, aki évadokig jelen van, de persze vannak az egy évados szereplők is. Mindenki őrizgeti a titkát, és így próbál boldogan élni, de a titkok végül mindig kiderülnek.

Susan Mayer a sorozat kezdetén egy elvált nő, aki próbálja megtalálni az Igazit, miután előző férje elég csúnya módon megcsalta. Van egy
gyereke is Julie. Susan kész szerencsétlenség, nem nagyon tud boldogulni, lánya, Julie tartsa egyben őt. Ügyetlensége nagyon sok kínos szituációba hozta. Az évadok során semmit se változott, maradt ugyanaz a szeleburdi nő, aki bármit megtenne a szeretteiért.
Lynette Scavo sokkal komplexebb személyiség Susannál. Róla sokkal többet tudhatunk meg. Lynette egy munkamániás, aki nem akar nagycsaládot, mégis sok gyermek édesanyja lesz. Muszáj mindig uralkodnia, és a kezében tartani mindent, ezért elnyomja a férjét, Tomot. Nem elég, hogy sok gyerekük van, azok a gyerekek elég sok mindent ki is hajtanak, így elég sok fejfájást okoznak neki.

scene_stealer5Bree Van De Kamp a tökéletes nő, vagyis az lett volna az 50-es években. Ő a tipikus tökéletes feleség, aki süt, főz, takarít. Az ő karaktere változik a nyolc évad alatt a legtöbbet, a tökéletes feleségből a falu ri***ca lett. Ám mégis annyira törekszik, hogy a világ egy tökéletes feleségnek lássa, de Bree életében csak a főztje és az általa rendezett rendezvények tökéletesek.

Gabrielle Solis egy volt szupermodell, aki a nyüzsgő New Yorkból Lila Akác közbe kerül. Tudja ki ő, sőt lehet, hogy már túl sokat is gondol magáról. Férje, Carlos, elhanyagolja, bár a pénzét élvezi, amit ezzel keres. Gabi a ruhák, a pénz és a luxus rabja. Mindent akar, de nem küzd érte, legtöbbször az ölébe esik minden. Nagyszájú, mindent kimond, amit gondol. Gabi a legönzőbb főszereplők közül, bármit megtenne, hogy neki jó legyen. A sorozat végéig ez semmit se változik, kivéve hogy Gabi már nem várja el, hogy dolgozzanak meg a pénzért, ő dolgozik meg a pénzéért.

A sorozatban mind a négy főszereplő mellett ott állt egy férfi. Nem minddel maradtak együtt vagy nem mind az elejétől kezdve van ott, de ott van majdnem állandó jelleggel a nő mellett. Susan az első részben látta meg Mike Delfinót, és rögtön beléesett. Mike sosem volt egy pénzes, elég zűrös múlttal rendelkezik, és nagyondesperate-housewives-2-1024x682 büszke is. Valahogy mindig beleesik egy másik barátnője is Susannak, így sok-sok harc kellett érte. Tom Scavo elnyomva él Lynette mellett, mindig lenézi a munkáját, de ő ezt tűri és hagyja, mert tudja, hogy Lynette-nek erre van szüksége, és megteszi, mert szereti. Viszonzásul pedig elvárja, hogy Lynette támogassa az álmait, és abból nincs kevés, és nem is a legésszerűbbek. Nem szeret a rosszfiú lenni, ezért mindig Lynette-re hagyja ezt a dolgot. Orsont később ismerhetjük meg. Nagyon hasonlít Bree-re, ő is a hagyományok híve. Szereti az operát, szeret főzni, stb. Carlos okos ember, így elég jól meg az üzlet neki, mégis ő inkább a családja híve. Elég heves természet.

Rajtuk kívül meg kell még említeni a sorozat öregasszonyát, Karen McLuskey-t. Ő az, aki végig ott van. Eleiben nagyon zsémbes, de a végén nagyon megszerettem. Edie öt évadon keresztül szórakoztatott bennünket, az élvezetek embere. A sorozat nélküle nem lett volna ugyanaz. Julie, Susan lánya, saját maga nevelte fel magát és az anyját is. A kislányon annyi teher volt az anyja miatt, aki magába zuhant a válás után. Miután elhagyta az anyját, eltűnik a tökéletes Julie, hibát hibára halmoz.

KATHRYN JOOSTEN, ORSON BEANEzeken kívül még egy szereplőt be kell mutatni. Bár csak a visszaemlékezésekben szerepelt, így is ő viszi a sorozatot. Mary Alice halálával kezdődik a sorozat, és ő a narrátora. A narrátor nélkül nem lenne az igazi ez a sorozat. Nagyon sokat hozzátesz. A magyar szinkronhangja Liptai Klaudia, ami remekül illik a sorozathoz.

A történet nagyon jó. Szépen építkezik, és sosem lehetett unatkozni rajta, mert mire már kezdeném unni, akkor felfednek egy újabb titkot. Mindig meglepnek bennünket az írók, sok váratlan húzás van benne. Minden évadban egy újabb lakók költöztek be, akik újabb titkokat hoztak. Nekem nagyon tetszett, hogy nem húztak egy évadtól tovább semmit. A dráma hatott, nem volt túl sok, túl kevés se. Olyanokat tudtam nevetni a poénokon, de sírtam is rendesen.

Az utolsó rész pedig rendesen megríkatott. Annyira meghatott. A sztori is szomorú volt, és még rátettek egy lapáttal a költözéssel. Ah! És aztán a „vége érzés”. Harry Potternél éreztem ezt utoljára. Vége, és nincs tovább.

Ha a negatívumokat kellene felsorolni, nem is tudnék mondani. A sorozat úgy volt tökéletes, ahogy volt. Semmi változást nem tettem volna.  Imádom, és mindig is imádtam. Az egyik legjobb sorozat. Szerintem simán el tudná nézni még egy férfi is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Történet: 5*/5

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s